CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Sunday, March 11, 2012

Trip Ho Chi Minh City - Sekitar Bandar Saigon & Halal Restaurant part 4

salam semua ..masih lagi angin vietnam ....kali ini cik rinn nak citer serba sedikit bandar saigon , dan tentang makanan HALAL yg terdapat di ho chi minh city, sebenarnya bila kita org pakai pakej makanan idok menjadi masalah utama itu satu kelebihan guna pakej nie,.idoklah haru biru nak cari restaurant.. apa yg boleh cik rinn kongsi kan di sini adalah... makanan HALAL di vietnam adalah sgt mahal .. cer bayang cer bayang air sirap limau shj udah 5 henggit , nasi goreng cino yg simpal pun udah 15 henggit ..aduhai menurut kata taukeh restaurant , restaurant halal vietnam hanya menunggu pelacung asing jer kalau rakyat tempatan memang demer tak makan kat restaurant halal nie... jom kita layan.....

ini adalah masjid tertua di vietnam ...di bangunkan oleh pendakwa2 islam waktu dahulu terutama dari indonesia
kawasan yg sempit belakang tu didirikan kondo ...
sempatlah snap selepas solat jamak
ini adalah post office.. banggunan yg paling cik rinn suka....mmg classs
jom peace
yg belakang nie ada gereja dia org yg didirikan oleh mubaligh kristian
hard rock ho chi minh city
time to shopping at HRC
semasa menunggu makanan at restaurant VN HALAL
antara restaurant yg memikat selera cik rinn
asam pedas
ikan tak henggat muncung ..lupa lah nama masakan ini
VN HALAL
over.. di baham oleh PIRANA ..hhehehhehe
restaurant 4 musim
restaurant 4 musim
lapar tak henggat
depan restaurant 4 musim
nasi goreng macam ini jerr 35rm ..ada brannn
snap dgn tokeh kedai SAIGON SRI PENANG

menu kat saigon sri penang

7 comments:

dela

alahai... jalan2 makan angin begini bestnya... tang ikan tu yg tak tahan... smpai termuncung2..hhee... dela sihat aja...nnti dela akan war2kan kalau ada kesan2 positif produk shaklee yg dela baru nk cuba tu...lagipun dah joint ahli... :)

aZuMaya

yolah saya udah cam gini kenalah ambil supplement .. utk berjalan lagi dan lagi lagi :)

DVPro Video and Media Services

Assalam, so makanan kat atas tu semua dah masuk dalam pakej ya?

aZuMaya

walaikummusalam ..yup ..termasuk dlm pakej

Khalil Mohammad

Asskum, boleh bg no/website utk tour di sana. sy pg ujung bulan 6 ni.

aZuMaya

wassalam...
mohd khalil .. u boleh email kepada add elzamalek@gmx.com dan no phone nyer 019-2462657 aisha othman

Hi-Class Travel

Assalamualaikum Bro & Sis , halalfoodhochiminh.com is a new site with Halal restaurant in Ho Chi Minh city in details , Hope it help travel easier

Post a Comment