CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, February 12, 2013

Solo Pasar klewer City of Batek part 2

Bersambung ..dari part 1 .. sekarang cik rinn akan cerita kan tentang shopping my fov outing hahhahahhaha... solo terkenal dgn batek nyer mulus dan halus dari jogja ,.sebab solo perkalongan adalah pengeluar batek yg qualitas seantero di indonesia ... so kita org tidak lah pergi ke tempat pembuatan batek sbb kita org tak cukup masa , jadi suggestion daripada forum pasal  kelewar pun dah cukup happening , mesti fikiran korang ingat batek ni kain sarung ajer kan ..dammmmmn.... pengsan unexpected you.. i tell u .. mcm2 ado .. kain sarung , blouse, jubah, cadar baju budak2 daripada batek ..dia org mmg kreatif dan paling best size cik rinn adoo... harga dari 20rm smpi ke mahal ..mana nak dpt blouse yg semurah gini.. tapi kat pasar klewar ini macam pasar baru kat bandung ..tapi lagi best dpt murah sbb org malaysia tak der shopping kat sini .... jgn pergi pasar beringharjo kat jogja mahal ... kita org menyesal tak shopping habis2san kat sini ....

ini pintu masuk ..

sekali pandang mcm pasar kelawar ghupernyer KLEWER... mcm pasar khadijah kat kota bahru kelantan

beg2 kraftangan yg amat murah cuma 10k idr ,, cik rinn bnyk shopping beg ini

journey sesi tawar menawar bermula

wallet yg murah dan kreatif

harus beli .. cik rinn beli sekodi .,.sbb mmg fov pakai kain batek kat umah
tebar jgn tak tebar ... muka2 excited  tgk batik

comei baju ini .see colour nyer mmg intersting
inillah dia backpakers batek ..shopping tak hengat ..jgn mare ya bukk...
cik rinn siap sarung dan snap pic .. sesuai atau tak
shopping kak n ....tawar selagi boleh

setelah shopping dahaga pulak ... perkena ice kelem potong
sambil kita org shopping terjumpa pulak makcik ni jual ayam golek ..huhuhuhuhu..
apa yg buat cik rinn snap pic sbb tengok packaging pisang dia org ,,mmg kreatif
ini permandangan sepanjang perjalanan ke pasar kelewer ..lupa nama kueh ini tapi di perbuat daripada ubi kayu yg di sagat ...

rasanya ini ikan terubuk asin kot...
satay solo... tak payah susah nak celop..
kedai buku di sepanjang jalan nak ke klewer

siapa ke indonesia pasti biasa ..minum teh botol..LUCKILY hidung cik rinn tersumbat sepupu cik rinn kata teh botol ini rasa dan baunyer mcm minyak rambut..sib baik hidung cik rinn tak berbau ..so ok ajer...
bakso klewer
agak2 korang cik rinn shopping apa..dan nak balik naik apa... maklumlah kami ni backpackers batek tak hire transport
beca ..ohh tidak .. tak muat ..dgn barang
mini bus ini ...oh tidakkkk ..sbb laluan nya tidak smpi ke hotel cik rinn
mungkin ini ..hanya 20k idr utk 6 org ..lumayan seh




kenapa tidak percaya? kami ni kan adventure.. kawan cik rinn yg pakai beg belang2 mmg berdiri di belakang ohsem bangat sehhhh

finally muat jugak akhirnya ... jgn jeles.. hahhaha satu exprience tak mungkin aku lupakan ... thanks my frenzz .. ed , ayu , ilham , kak n dan atika...


bersambung lagi ...

5 comments:

Rina Audie

Pasar Klewer tempat belanja batik favorit saya tu...
Pic paling bawah bikin saya kepingin naik andong (kereta kuda) hehe....

aZuMaya

betul rina mmg best naik kereta kuda ...saya kalau libur di indonesia mesti naik keta kuda.. semasa di bandung pun naik keta kuda , di bukit tinggi sumatra pun naik keta kuda ... tqvm rina kerana sudi memberi komentar

Be Simple Beb(BSB) - threeQ

kat sana aku suka shooping kain batik lepas..

aZuMaya

bsb... batek lepas pun cantik ,,tapi mcm tak berani nk beli bnyk sbb takut kena tahan dgn pak kastam aku cuma beli batek sarung utk basahan di rumah

Muhammad Khairuddin Lim

Best....saya suka solo/.

Post a Comment