CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Saturday, April 9, 2011

Apom ENO

salam semua, minggu ini awok mencuba resepi officemate awok, kak jue namanya, dah lama bebebeno awok nak cuba buat apom ini tapi selalu hajat awok tak kesampaian...akhirnya allah makbulkan juga..yess yess yess awok berjaya....seronok sangat awok nampak apom ini senyum....next time boleh cuba lagi...jom khomer semua tengok...nak ajak joint khomer semua duk jauh sangat...hehehehehhehehe - ("awok" dlm bahasa perak bermaksud "SAYA") tapi awok bukanlah org perak...skrg tengah deman panaz dgn usop wilcha..HKLBR... moh kita bakor bakor bakor

mcm usop wilcha senyuman apom ini...

close up sikit...nanti usop wilcha tak nmpk pulok

usop wilcha pilih yang mana satu idaman hati

usop wilcha kata "awok nak pink pink pink...."

Bahan-bahan ( apom ENO)

  • 1 cwn nasi
  • 3 cwn tepung beras
  • 1 cwn gula
  • 2 cwn air
  • 1 1/2 sudu kecil yis (mauripan)
  • 1 sudu teh ENO (colour biru)
  • kelapa parut dgn sedikit garam

Cara-cara

  1. blend nasi ,air dan gula sehingga hancur.
  2. setelah hancur tapiskan kesemua bahan yg di blender
  3. dlm bekas lain,satukan ,tepung beras dan yis .
  4. selepas itu,masukkan bahan cecair tadi ke dlm bekas tepung. Kacau sehingga sebati
  5. perap selama 3 jam dan sebelum kukus masukan ENO sesudu kacau sebati dan terus kukus.
  6. masukkan dlm acuan kecil dan kukus selama 15 minit..
  7. hidang bersama kelapa yg telah di gaul dengan sedikit garam..siap!

5 comments:

saharinasaharudin

ririn pn mnt usop wilcha.
hahaha.awok nk yg color pink. :)

aZuMaya

salam sharina..mmg minat bangat skrg tgh follow dia kat FB ... antara dialog2 yg awok suka... KETE SORONG NIE KALAU BUKAN HAK KERAJAAN DAH LAME AWOK LEMPOR JE KAT SUNGAI TADI..HEHEHHEHEHE

Be Simple Beb(BSB) - threeQ

cikrin,aku dah try tadi buat apom pisang..ok ler tapi lembab sikit. aku tak masukkan ovellet jerrr. tak tahu apa benda tueee.

AngahSayang2314

ye kita bakoooooo hehehehe...suka tengok apam tue cute nak mam sikit leh

aZuMaya

angah...minat usop gak ke ? awok nak pink nak pink nak pink ...bukan COCO...hehheehe

bsb...ko reg jadi protege aku jerr lerrr....hehehehehhehe

Post a Comment