CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Saturday, May 18, 2013

Jogja, Kraton, Edu Hostel, Bakpia and Prambanan - Final

28 jan 2013 

oklah akhirnya sampai juga cik rinn nak tamatkan skandal jogja ini ..opsss cerita jogja ...kikiki.. aduhai ..oklah spt mana di janjikan cik rinn dah tepek dah pic EDU Hostel ..good recommended  dari cik rinn ok.. murah sesangat..korang kalau datang jogja yang mana low budget boleh lerr lepak sini ..per person 70,000 idr n per night.. sahaja ..kita org ambil 6 org satu dorm ..bersih berbaloi baloilah sbb hostel baru kan ..pepijat pun tak der .. i likeeeeeeeeeee ... yg paling best si mata biru yg ada six packs mmg banyak kat sini ... one world beb ... hihihihihihi... moh kita layan pic hari terakhir ini ...


ini lah EDU Hostel yg cik rinn duduk ... ermmm selesa sangat dan gerga yang sangat berpatutan
Teringat zaman kecik2 mak beli katil 2 tingkat  ...
ini arrear living room lerr..sbb semua backpakers akan lepak di sini utk dpt wifi free ... di dlm bilik wifi tak smpai yoo ..jadi kalau nak tengok si mata biru si mata hijau dan yg ada six pack ... lepak lah di sini ..sejuk mata memandang ... wakkakakkaa ...opssss terlebih sudah .... time ini awal pagi jadi si mata biru hijau pink magenta semua tido lagi
ini ruangan makan ..kerana hostel ini di sediakan breakfast percuma di tingkat atas sekali ... ko hado breakfast di atas bumbung .... class ko jahhhh
tempat2 berjemur di atas bumbung ..pergh kat sini lagi mantop permandangannyerrr..hihihihihi
ada kolam renang weiii.. tapi tak mampoo nak berenang sbb tong gas tak der .. help help help ..wow Baywatch dtg menyelamatkan  ....
destinasi seterusnyer ialah istana kraton ...cik rinn lupa di jogja ini memang bnyk keraton .. smpi lupa nama kraton ni .. nanti cik rinn upadated balik yea ,,bila memory dah topup kepada 80 MG
lai lai katong ,,saper mau beli aiskelem jgn malu2 mai mai ..sepupu cik rinn yg begitu teruja dengan basikal penjual aiskelem ini ... kerlass ko kak N.. cute sgt..
kenapa kita org kerumun kat situ .. sbb kita dah lapau dengan cuaca yg panas bisa membakar lemak2 cik rinn dan terasa lapau balik ..kikikikiki...
inilah ghuper kueh yg kita org kerumun tadi ..sedap weii kuih dia ...sbb pedas as long pedas cik rinn boleh telan
ini adalah pemuzik gamelan kraton ..cuba cari cik rinn yg mana satu ... hahhahhaha..cari smpi kiamat pun tak kan jumpa...sbb cik tiada di situ ..kikikikiki
suasana dalam kawasan kraton jogja






ini salah sorang cucu cicit or oneng or piyut .. keturunan raja kraton ..cik rinn pun lupo... tapi budak ni mmg sempoi ko buat lawak mcm mana pun dia tak kan ketawa....huhuhuhu..


tengah baca mentera... semerah padi ..kikikiki.. tak tahu lorrr... layan ajerrr

model model backpackers batek yang kecundang untuk menjadi duta bakpia ... hahhahaha.. sebab tak berjaya antaranya kuat makan ... kikikikikiki...


tekun sungguh dia org menguli tepung ini ....
kalau ke jogja mesti beli bakpia ni tau .ingat bakpia 25 adalah yg ter enak sekali , ada inti kacang tanah, kacang ijau , durian , nenas, cokelat ... cik rinn beli cokelat dan kacang ..sedapppp
bakpia yg gebuzzz... yg menunggu masa utk cik rinn ngappp
inilah ghupernyer bila di susun dalam kotak ..gerga dia murah .tapi bakpia tak tahan lama dalam masa 4 hari jerr lepas tu dah tak boleh makan ..kalau nak tahan lama kena masuk dalam petisebox aka  fridge .. tapi tak syok sbb keras ..
last part sebelum supir hantar kami ke epot.. kami ke destinasi terakhir .. candi prambanan so jom berposing maut di tengah2 panas yg membara ini... saper yg koje arkitek tue mmg sesuai lerr melawat di sini ...
awesome beb... tapi panas pun ohsem ... kikikikiki

syabas ayu... seorang arkitek yg berjaya menyentuh menara gading prambanan..kikikikiki
pekerja perkerja buruh kasar yang akan memulakan tugas utk mengukur dan membaiki apa yg patut ...kikikiki

satu-satunya candi yg tidak perlu aku nak mendaki bagai...
view dari luar sebelum masuk.. kalau nak tahu sejarah candi prambanan uolls Google lerr sket yea ...jgn malas macam cik rinn ..kikikiki..

saper itewwww....





ku lihat hijau ,,cerdik bebeno org zaman kuno ni buat kuil in

ini pass masuk prambanan .. kalau tak silap cik rinn 180,000 idr ..utk international tourist ..kami nak menyamar tapi berjaya ,,kenal sehhhhh... dari persembahan kami ..kikikiki
Solo hotel istana Griya : RM25/pax
Tiket keretapi jogja - solo  - 20,000 idr per
Teksi avanza dari solo ke jogja  - 50,000 idr per pax
Hostel EDU 3D 2N - 220,000 idr per pax
Rental Transport for 3D 2N - 215,000 idr pax (excluding parking,makan supir)
Fees candi borobudur - 190,000 idr per pax - international fees
Fees Prambanan -        180,000 idr per pax - international fees
Air port tax - 150,000 idr per person
Makan lebih kurang lerr  B/L/D - RM100 for 5h 4m
Shopping RM300
opps korang total ler sendiri erkk..

oklah cik rinn rasa ini ler perbelanjaan cik rinn semasa di sana ... sikit lebih kureng kerana banyak bebeno dah lupa ... kikiki ..tue ler minum lagi air yang ada semut...

oklah alhamdulillah .. cik rinn puas hati dengan travel buddies yg baru .. walaupun baru kenal uolls memag best.. tq my frenzz hope lepas ni leh pusing2 n menjungkit ....kikiki... oklah jumpa lagi ..insyaAllah mudah2han allah murahkan rezeki cik rinn... aminnn..syukran ya allah masih memberi aku kesihatan yang baik utk aku menerokai bumi mu yang luas dan yang tidak ada penghujung ini ....

(Surah Al-Hajj, ayat 46)


“Tidaklah mereka menjelajah di muka bumi, supaya mereka mempunyai hati yang dapat memikirkan atau telinga dapat digunakan untuk mendengar? Kerana sebenarnya bukan mata yang buta, tetapi yang buta ialah hati dalam dada". 


*** untuk nota utk diri aku yang selalu alpa dengan kesibukan dunia yang tiada penghujungnyer ... ya allah ... kau tetaplah iman ku .. aku meziarahi bumi mu kerana mu ya allah ...








2 comments:

Zie Noorzail

Wah...seronok nyer😊

~MaMa RX SToRYMoRY~

order bakpia 25 aneka rasa...whatsapp ina 0192633431

Post a Comment