CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, May 9, 2012

Merah D'Rimba at Air Terjun Sg Gabai

salam semua apa khabar rakan2 alam maya ku sekalian, apa cerita public holiday( buruh) yg lepas , cik rinn pulak  bersama jiran2 buat family day kat air terjun sungai gabai hulu langat, perghh mmg best ...  lagi pun perjalananan daripada umah cik rinn hanya mengambil masa 1/2 jam jerr ... oklah tue ... so seawal 7 pagi kita org semua dah bergerak ke air terjun nie ,,sbb nak cari tempat nak landing nk buat bbq   hahahhaa  .. kalau lambat nanti tak der tempat .. nmpk gayer nyer n3 tentang masakan belum lagi berasap hehhehhe... skrg tengah mood jalan jalan ... hahhahahaha... jom kita layannnnnnnnnn

selamat datang katanya ... teruja sangat

kabus yang menyelubungi gunung ganang di sekitar air tersg gabai
air terjun yang melambai- lambai -- tunggu sat nanti anak dugong dtg
aliran anak sungai yg tak jemu2 melimpahkan airnya
ini dia ahli rombongan cik rinn di beri nama merah d'rimba ... salah seorang anak jiran kami celebrate besday
agry bird pun kaler merah ... ikut tema kita org
jom BBQ
CHEF yg terkeluar dari rancangan master chef m'sia
jangan bagi hangus tau....
ingat nk cari daun pisang nk bungkus ikan ..sudah nyerr ermm panggang jer lah .. melekat sikit
alamanda n encik hubby sedang menikmati hasil panggangan mereka
tue dia anak dugong n ibu2 dugong sedang berendam smpi lupo diri
ekceli udah 1 1/2jam kita org berendam ... tak gak kecut2 hahahhahaha
anak saperlah ambil pic nie..teruk betul angle dia ....
hai encik jamal nk terbang ke mana tue....
ibu dugong yg tak puas berendam
acara menyusun batu bata dlm air ...
kesimpulan cik rinn sangat teruja dgn keindahan air terjun sungai gabai ,,,sungguh tak di sangka negara ku sendiri mempunyai air terjun yg sangat cantik ... cik rinn rekomen u olls dtg lah sini ..tapi kenalah awal pagi kerana kalau tengahari parking tak der ... sbb kaw parking amat terhad dan sempit .. oklah sehingga kita berjumpa lagi ....

3 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ

dah lama teman tak g mandi sungai .last hari tue kat janda baik...kalau cuti sek nie bawa anak2 syok jugakan....

Ucu Faridah

last mandi air terjun bulan Feb kot....tengok pic mengoda rasanya kena pegi jugak ni....
Sg. Gabaaiiii tunggu ucu...nk jadi ibu dugong gak hehehehe...

aZuMaya

BSB - PERGI LAH BAWAK BEBUDAK NI ,.CUTI SEKOLAH NIE

UCU FARIDAH - WAH RAJIN NYER AKAK PERGI..SAYA DAH 10 TAHUN TAK JEJAK KAT SINI LAGI ...

Post a Comment