CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Saturday, May 21, 2011

Trip Padang To Bukit Tinggi 7-11 may part 4 finally

Trip ke Padang - Bukit Tinggi - percutian budget - part 4 - finally

ticket air asia two way - 140rm plus luggage 30kg per person dan siap makan lagi
hotel kharisma - 370,000 rupiah per night - 3star popular di kalangan tourist m'sia
rental avanza per day - 500,000 rupiah - kita org divided by 4
makan budget sendiri...amat berbaloi baloi- sekali makan seramai 4 org tdk sampai 100,000 rupiah...lebih kureng 35 henggit mesia...
sesiapa yg berhajat nak pie bukit tinggi sila email : aldi_safri@yahoo.com +6281363385879
the best price u all boleh dpt murah sehhh.....i dah survey bnyk tempat alhamdullilah akhirnya rinn dapat pakej yg berbaloi....syukur sangat... bukan nak promote lebih2 tapi kenyataan...dan alhamdullilah dapat pulak tour guide yg sempoi gilezzzzzzz....good job aldi al safri keep up good work...walaupun org nyerr cute...tapi budi pekertinyerr....perghhh tinggi melangit hehehhehehe


panorama di belakang rumah kerajinan perak

sawah padi mengunning otw nak kerumah kerajinan perak aka perusahaan perak
demo buat perak ect gelang cincin rantai...ahli mesyuarat tingkat tekun melihat...

time to shopping....hehhehehehehhe

akhirnya yang ini cik rinn dapat rembat..hehehhehehehe

tengok betapa halusnya seni mereka..cik rinn memang tabik springggggggggg

masa nie ada sesuatu pekara lucu telah berlaku....tidak akan ku lupa hingga akhir hayat

tengok menu dia ...terkezut tak ada kapal selam tue,...BSB ko ado? setakat kapai selam mainan?

jambu ball kata kawan cik rinn ..kata tour guide di sini di panggil pualam....

pantai padang .. kesan tinggalan malin kundang.... tak tahulah sama ada kisah ini benar atau tidak..menurut kata tour guide terpulang nak percaya atau tidak...bagi cik rinn hanya MITOS

nampak real kan ...cam tak caya jerr..apa2 pun ..kita layan jerrr lah si malin kundang nie...

tali kapal malin kundang ..cik rinn lupa nama pantai kat sini ( padang) ....aduhaii loss memory

telor penyu beb..ada bran cik sue ko nak mencuba?

kami hanya beli 20 bijik jerr utk bawa pulang mesia..mahai jugak lah sebijik 1.80sen

hahahahha besday suprise tuan tanah...hhahhahhaa...tqvm terharu sangat.....

inilah dia tour guide cik rinn .. aldi namanya...cute kan....hehehhehehehehhee


8.25am...good Bye Bukit Tînggi, Padang...see u soon INSYALLAH.... kol 10.00am (m'sia) mendarat dengan selamat..ALHAMDULILLAH.....syukur pada ALLAH yg telah memudahkan segala urusan dan percutian kami...semoga kami diberi peluang dan kekuatan untuk menerokai bumi indahMU YA ALLAH...AMIN...

6 comments:

Green Apple

disini bebas menjual telur penyu yer....?

aZuMaya

green apple..mmg pun bebas di sini tiada akta perlindungan penyu....hehehehhe. tpi yg i beli tue make sure telor itu sedah di rebus...kalau bawa yg belum rebus tak lepas...kastam tahan..

azleen

waaaa ada buat pakej melancong ke sana ker pulok?

aZuMaya

azleen... kalau u nak melancung just email bagi tau jerr lah.... syiok leen percutian keluarga..hhehhehehe

DilaKhilal

salam akak,saya terbaca post nie. boleh minx num phone tak. banyak nak tnye. pls. thank u.

Amsyahril Syahril

PENGKHIDMATAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI

Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :

1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah
( Tour & Transportation Manager )

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




Post a Comment