CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Saturday, May 14, 2011

Trip padang to Bukit Tinggi 7-11 may 2011 - part 1

salam semua ..wah wah wah n3 white house cottage jom kita bercuti , setelah setahun tempah ticket akhirnya allah swt mengizinkan kami sekeluarga berangkat kesana seramai 4 org jerr ....ALHAMDULILLAH.....

Trip ke Padang - Bukit Tinggi - percutian budget

ticket air asia two way - 140rm plus luggage 30kg per person dan siap makan lagi
hotel kharisma - 370,000 rupiah per night - 3star popular di kalangan tourist m'sia
rental avanza per day - 500,000 rupiah - kita org divided by 4
makan budget sendiri...amat berbaloi baloi- sekali makan seramai 4 org tdk sampai 100,000 rupiah...lebih kureng 35 henggit mesia...

sesiapa yg berhajat nak pie bukit tinggi sila email : aldi_safri@yahoo.com +6281363385879
the best price u all boleh dpt murah sehhh.....i dah survey bnyk tempat alhamdullilah akhirnya rinn dapat pakej yg berbaloi....syukur sangat... bukan nak promote lebih2 tapi kenyataan...dan alhamdullilah dapat pulak tour guide yg sempoi gilezzzzzzz....good job aldi al safri keep up good work...walaupun org nyerr cute...tapi budi pekertinyerr....perghhh tinggi melangit hehehhehehe

rinn pegi wif my family n fren telah berjalan dengan jayanya pada 7/5/11 hingga 11/5/2011.. Kami g.4org fren family..Bertolak dari M'sia kol 3.30pm dan smp kt Minangkabau International Airport pon 3.30pm... Nape? bcoz, Indonesia lmbt sejam dari M'sia..Sesampai jer kt sane, rase, best nye...dapat jalan2 kt negara org g..kt airport sane da ade org tgu...pak hengky namanya...



ini depan air terjun yg sanggat popular on the way ke bukit tinggi LEMBAH ANAI

tuan tanah posing sikit cewahhhhhhhhh...tgk belakang tue best kan kan kan kan

panorama on the way hendak ke bukit tinggi....subahanallah

ini pun masjid masa nak on the way ke bukit tinggi

makan makan di bukit tinggi sebelah hotel kharisma....murah sehhh cuma 68 ribu..jus mmg marvelous

apom balik yg best siap letak ciss tue,,kalau m'sia perisa jagung ..dia org segala2nyer ado

close up sikit utk cik sue n bsb ..jamu mata

bakso pangsit ayam

bakso daging










3 comments:

~~zAnAfAhMi~~

Dlm bnyk2 gambar tu, berkenan kat apam balik, mesti sedap kan? tak minta resipi ke? hehe...cuti2 takkan nak ingat resipi...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ

as salam, cikrin aku tang air terjun tue tak tahan tueee...rasa nak terjun jer...heehee cikrin aku buat party for my mum jerrr..sambut mother day. nanti lain kali aku invite ko kkkk..

aZuMaya

zana,,apom balik..i tahu udah cara2 nyerr,,nanti i buat yea,,,poyoss jerr aku nie..hehehehhe

bsb- mmg best fad air terjun tue,,,tue lerr smpi udah gelap tak sempat nak mandi...tak per besday ko nanti jemput aku yea..

Post a Comment