CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Thursday, December 2, 2010

comire ice cream vesri white house cottage

salam semua ...sempena dengan kedatangan MAAL HIJRAH ini , adakah sahabat sahabat tersayang sudah memasang NIAT ....mudah2han Nawaitu sahabat sahabat semua di berkati oleh allah swt ameennnnnnnnnnnnn.......
oklah setelah sekian lama berehat daripada mengupdate blog..sibuk dengan tuntutan kerja al maklumlah hujung hujung tahun ini semua akaun nak ditutup (kecuali card credit aku jerr yg tidak di tutup tutup) ...huhuhuhuhuhu...udah udah lah tue menceceh saya nie... N3 kali ini adalah tentang ice cream handmade (resepi asal drpd k.ida bakery or ida cottage) salah seorang rakan blogger tegar... so mari kita layan...

bahan2 utama siap nak tunjuk bukti nie.... kalau type takut typing error...hehehhehehe

antara bahan bahan utama utk membuat ice cream comire...
2 cawan susu segar perisa cokelat
2 1/2 cawan creamer / susu tepung
1 cawan milo
1/3 cawan gula castor
1/3 cawan badam hancur
sedikit cokelat rice utk hiasan

satukan bahan itu tadi di dalam pengisar makanan - kecuali kacang badam dan cokelat rice kisar selama 4 minit - sampai bahan2 ini bersatu dan halus selepas itu masukan kacang badam dan cokelat rice kisar 30 saat sahaja

setelah di blender masukan dalam bekas ice cream.....

tabur sket cokelat rice di atas nye dan bekukan selama 8 JAM....

trang trang trang ,,,udah jadi ini hasilnya ice cream..cokelat+milo+c.rice = COMIRE

resepi asal (ida bakery)
ICE CREAM STRAWBERRY CHEESCAKE
BAHANYA
2CAWAN SUSU SEGAR
2 1/2 CAWAN COFFEE MATE/SUSU TEPUNG
1/2 CAWAN GULA ICING
2 SUDU BESAR STRAWBERRY PASTE
150 GRM CISCAKE
CARANYA
BLENDERKAN KESEMUA BAHAN KECUALI CHEESECAKE SELAMA 3 MINIT AKHIR MASUKAN CISCAKE N BLENDER KEJAP SAJE BEKUKAN SELAMA 8 JAM


4 comments:

teratai

salam, ni kena cuba buat, anak2 mmg suka mkn aiskrim

Be Simple Beb(BSB) - threeQ

Salam CikRIn lambat bebenor teman kene tunggu 8 jam baru dpt makan aiskrim ko tue. Baik teman beli jer kat giant lagi senang...jgn mareee nanti kene jualllll

aZuMaya

teratai..a'aah u patut cuba..senang ajer kojernya..pejam mata ajerr.. tak guna GAS pung...hehehhehe jgn kata budak ...mak n bapak budak pun suka...

fad... aiii puan fad ,,u buat lah malam ..pagi breakfast terus makan dgn roti.sedap tauuu..kalau beli tak der trilll..hehhehehe

aien

wow wow mnarik ini aiskrim

Post a Comment